Alla inlägg under oktober 2008

Av Emmelie Nilsson - 15 oktober 2008 12:31

är det verkligen så att jag skrivit ett prov idag, lämnat in uppgifter och snart är ikapp i plugget? Japp! Dessutom tror jag att jag i princip spikade ekonomiprovet också.. Sååå skönt!


Nu sitter jag och slappar en sväng. Har dock (med påtryckning av mamma) hunnit tvätta fyra maskiner också! Inte dåligt vad jag hunnit med medans Ida har sovit! ;)

Nu ska jag plocka ihop lite här och sen runt 15.00 beger jag mig ner på stan för att möta upp Matte som ska klippa sig hos Carro. Sen ska vi handla till middagen. Blir en slapp kväll, ska försöka plugga undan lite mera och kanske se nåt avsnitt av Andra avenyn. Känns lite dumt att sitta och glo på en massa serier när mamma är här men det kliar i fingrarna! Tre avsnitt av andra avenyn, ett med GG och ett OTH.. Jag är duktig som håller mig!! 


Vad har du gjort idag?

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 15 oktober 2008 12:31

är det verkligen så att jag skrivit ett prov idag, lämnat in uppgifter och snart är ikapp i plugget? Japp! Dessutom tror jag att jag i princip spikade ekonomiprovet också.. Sååå skönt!


Nu sitter jag och slappar en sväng. Har dock (med påtryckning av mamma) hunnit tvätta fyra maskiner också! Inte dåligt vad jag hunnit med medans Ida har sovit! ;)

Nu ska jag plocka ihop lite här och sen runt 15.00 beger jag mig ner på stan för att möta upp Matte som ska klippa sig hos Carro. Sen ska vi handla till middagen. Blir en slapp kväll, ska försöka plugga undan lite mera och kanske se nåt avsnitt av Andra avenyn. Känns lite dumt att sitta och glo på en massa serier när mamma är här men det kliar i fingrarna! Tre avsnitt av andra avenyn, ett med GG och ett OTH.. Jag är duktig som håller mig!! 


Vad har du gjort idag?

ANNONS
Av Emmelie Nilsson - 14 oktober 2008 20:50

I måndags tog jag och mamma det jättelugnt. Hon fixade här hemma och jag pluggade. På kvällen Kollade vi på tv och slappade till tusen.


Imorse knallade jag ner till Fix it för att få lite färg och klippning av håret. Carro gjorde ett enastående jobb (får lägga upp en bild när jag har kameran) och jag är helnöjd! Som vanligt fick hon fria händer.. :)

Sen käkade vi lunch tillsammans med Lena och syrran. Gott! Jag, syrran och Lena knatade upp till mig och surrade innan de for hem. När Matte kom hem från jobbet så käkade vi och sen gick jag och Prinsen till hans mormor för att hjälpa Jörgen att plocka upp alla äpplen som fallit ner från träden. Jag slet som bara den, skönt att röra kroppen men jag är öm som bara den! Man använder ju inte "musklerna" speciellt ofta..


Imorgon har jag två prov att skriva. Ekonomiprovet kommer jag att klara om det inte kommer jättekonstiga frågor, matten kommer jag förmodligen inte få ett enda rätt på eftersom jag inte ens har börjat på kapitlet det handlar om. Men men! Jag har ett betyg i matten och huvudsaken är väl att man försöker. Hoppas CSN ser det så också! Fast visst är det väl så att man bara behöver närvaro? Jag kan väl inte rå för att jag är dum i huvudet när det kommer till matte? Dessutom prioriterar jag inte det ämne jag redan har betyg i heller. 

Jaja nog pratat om plugg.

Efter proven kommer brorsan och hans familj på middag, ska bli mycket trevligt. Bara jag ser till att ha skrivit en novell tills dess. Pjuh! Får göra det mellan proven eller nåt. 


Sov gott!

Av Emmelie Nilsson - 13 oktober 2008 22:50

Eftersom Blondinbella lagt ner bloggen tar jag över. Hoppas ni finner min "veckans to do list" lika intressant som hennes! haha..


  • Klippa mig och färga håret
  • Handla
  • Skriva en analyserande text
  • Skriva en novell
  • Plugga inför prov och skriva ekonomiprov
  • Skriva matteprov
  • Göra en labrapport
  • Bjuda brorsan och hans familj på middag
  • Eventuellt åka till Elin ett par dagar

Dessutom är mamma här. Skönt med sällskap! Vi gjorde dessutom Gladan osäkert i lördags.

Av Emmelie Nilsson - 9 oktober 2008 22:57

Vet ni en sak?

Det är ALDRIG någon som uppriktigt frågar hur jag mår.

Ingen ur familjen och ingen av vännerna, ändå ska jag vara nån jävla psykolog som ska sitta och höra på alla andras problem. Det är slut med det nu. Vänner bryr sig om varandra och borde märka när nåt inte står rätt till.


För tre veckor sedan berättade jag något riktigt jobbigt och tungt om en familjesituation för mina två närmaste vänner. De hörde vad jag sa och en halv minut senare pratade de om nåt helt annat. Sen dess har ingen av dem ens yppat något om det eller undrat hur jag mår.

Förutom det hände något för en vecka sedan som jag mått jättedåligt över. En av mina bästa vänner vet om det, inte den andra. Jag tänkte inte säga nåt till någon av dem egentligen eftersom de inte frågade trots att jag legat hemma sjuk i två veckor. Nu sa jag det ändå till en av dem men det var väl bara ännu ett saftigt skvaller, vad vet jag?


Så mina vänner. Jag mår SKIT. På jävligt många plan, och ni har inte ens en aning.

Av Emmelie Nilsson - 9 oktober 2008 21:21

Jag är så slut. Slut i kroppen och i huvudet.

Och det beror inte bara på mens och PMS. Jag är så stressad.

När jag blir stressad sitter jag bara. Gör inte ett dyft för att försöka röja undan alla skoluppgifter, städa tills mamma kommer imorgon, eller planera middagen. Middagen som vi ska ha här men som jag inte har nån aning om hur det är upplagt, vad vi ska äta, när vi ska äta eller vilka som ska äta. 


Tre prov nästa vecka, kommer inte klara nåt av dem eftersom jag inte har tid att plugga. Morgondagen är ju beskriven här ovan, på lördag är det dop för Elias och sen är det söndag. En dag till plugg!


Har dock kört Yoga igår och idag, funkar rätt bra men inte helt. Hur planerar man? Hur stressar man ner? Hur får man energi och lust?


Av Emmelie Nilsson - 9 oktober 2008 13:20

Jag har äntligen köpt mig en gitarr. Ska spela så fingrarna blöder!

Av Emmelie Nilsson - 9 oktober 2008 12:45

Nu ni mina vänner ska jag försöka sammanställa det omöjliga. London!

Torsdag

Jag och Matte knallade iväg i spöregnet till tågstationen i Sundsvall för att åka därifrån till Arlanda. Väl där träffade vi Fia och hade sällskap ända till Uppsala. Tåget var dock inställt så det blev buss. Jättekul verkligen, jag hatar buss. I Gävle bytte vi dock till tåg och ett par timmar senare var vi framme på Arlanda. Knallade direkt upp till Donken för att käka och upptäcker att hela djurgårdens hockeylag sitter och käkar i restaurangen bredvid. En halvtimme senare kommer Brynäslaget. Resan började med andra ord INTE bra..

Checkade in bagage och insåg att vi inte kommer få sitta bredvis varandra. Och jag som var så nervös inför flygresan.. Det gick iallafall bra och runt 17.00 landade vi på Heathrows flygplats. Jim, Mattes fasters kille hade bett oss att sätta oss i en pub direkt efter bagageutlämningen. Sagt och gjort, vi tog vår första öl och kikade på allt konstigt folk. En timme senare skulle Jim hämta oss men dök inte upp. Mycket trafik tänkte vi ända tills vi hör "Emmelie and Mathias Pallin from Stockholm, please contact blablabla." Jag höll på att skämmas ihjäl och kände mig som en femåring när meddelandet ekande över flygplatsen. Där stod Jim glad i hågen och hade helt enkelt inte hittat oss.. 

Ni som känner mig vet att jag inte direkt är bra på att hålla mig när jag blir kissnödig och när Jim sa att det var en och en halv timmes körning tills vi var hos dom visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Det slutade med att han fick svänga av vägen och jag satte mig bakom en bil i en taggig buske och hade barr i kläderna resten av turen. 

Väl framme i High Gate bekantade vi oss med lägenheten och åt sedan mat som Anki lagat. Var otroligt trötta efter resan så kvällen ägnade vi åt att promenera runt i High Gate och försöka hitta tunnelbana och busshållsplats. Trafiken är SICK i London förresten, helt otroligt att vi överlevde alla bilresor och promenader.


Fredag

Vaknade upp utvilade och laddade för en heldag på London Zoo. Jag ville ju se en giraff, och klart älsklingen ställde upp! Gjorde oss iordning och väntade in Jim som skulle följa oss efter ett möte med jobbet. Tog tunnelbanan in till Camden och en promenad vidare till London Zoo. Fick en glimt av  Gordon Ramseys nyinköpta restaurang också!
Zooet var hur mäktigt som helst. Vi började med en tur till alla ödlor och ormar och fortsatte sen till Gorillorna. Tog en massa bilder som jag lägger upp så fort jag fått in dom på datorn. Man fick gå in till fjärilar, apor och fåglar på olika ställen och till slut kom vi äntligen fram till alla fina giraffer! Lyckan var obeskrivlig. Slutligen gick vi in i ett stort fågelhus som Matte tjatat om hur länge som helst. Han var grymt faschinerad av fåglarna ända tills en av dom sket på hans arm, då var det bara att gå hem. Haha! 

Gick och käkade inne i Camden och satte oss på The World´s End, en grym rockpub. Typ var femte byggnad i hela London är en pub, och ni ska inte tro att de öppnat typ 18.00 Nejdå, klockan 12 på dagen är de fullsatta och alla pubar har verkligen något speciellt. Antingen är de bara otroligt vackra, eller så kör de på teman, typ irländskt eller rock.

Knatade vidare till Camden Market, vilket var coolt men inte speciellt bra. Köpte ingen ting förutom ett par vinyler. 

Åkte sedan hem igen och gjorde oss klara för en pubkväll i High Gate. Avverkade först ett ställe där vi mest käkade och sen slutade kvällen på Bogaloo, Kate Moss och Pete Dorethys favoritställe. Där var det packat med folk och livemusik. Hur mysigt som helst! Allt i alkoholväg är asbilligt och på hela helgen såg vi inte en enda full människa. I London tar man sig ett par öl för att det är gott, inte för att bli berusad.


Lördag

Kastade oss in i bilen och åkte med Anki och Jim till Arsenals hemma arena för att Matte skulle få se den och köpa sig lite souvenirer. Det var jävligt mäktigt, och Jim höll sig i skinnet trots att han är en inbiten Tottenham supporter! Matte fick en matchtröja av mig och sen var han glad resten av dagen! Haha.

Åkte hem igen för att käka nåt och sen åkte jag och matte in till Oxford street för lite seriös shopping. Dock blev det inte som planerat. Kom inte hem med många prylar eftersom det är i princip omöjligt att hitta något. Londonborna har inte direkt snygg klädstil och när man väl hittade en bra affär var det smockat med folk. Typ 60 pers i kö till kassorna. Käkade dock en belgisk våffla och tog en latte på Starbucks så det var värt resan! Matte köpte faktiskt en jacka och jag ett par klädesplagg.

Åkte hem och bytte om inför middag ute med Anki och Jim, och vilken middag sen!  Käkade på ett italienskt ställe med världens godaste mat och drack ett par glas vin till. Gick vidare till en fin pub som hette Angels Inn och fortsatte vätskeintaget där. Blev en rätt sen kväll och väl hemma drack vi en Tequila Sunrise och lyssnade på irländsk musik.


Söndag

Sista dagen på resan och den tillbringade vi helt och hållet med Anki och Jim. Åkte in till Brent Cross och shoppade som galningar på shoppingcentret där. Hittade hur mycket kläder och skor som helst men hade ingen stark budget direkt. Var mycket nöjda med den dagens inköp iallafall. Åkte och käkade på O´neills som var en pub de byggt i en gammal kyrka. Hur läckert som helst!  God mat var det också.. Åkte hem, bytte om och drock ut på en pubrunda som resulterade i många olika syner på London. Favoriten var dock Black Lion som var jättemysig! Beställde en pizza på vägen hem och mumsade i oss den innan det var dags att sova.


Måndag

Klev upp 05.45 och han knappt kliva upp innan det var dags att åka till flygplatsen. Liten flygplats med en massa säkerhetskontroller och det var faktsikt skönt att sätta sig på flyget hem till Sverige. London är en grym stad och vi kommer åka tillbaka så fort vi har råd, men Sveriges lugn är betryggande. 

Bosatte oss på Arlanda i sex timmar innan tåget mot Sundsvall gick hem.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se