Alla inlägg under juni 2008

Av Emmelie Nilsson - 11 juni 2008 14:44


Första inskolningsdagen på nya jobbet avklarat!

Var ju där förra sommaren också och det mesta är sig likt. Men sjukt vad man glömmer rutiner!

Var tänkt att jag skulle behöva sitta och vänta på en buss 45 minuter men ack så tur man kan ha. Lenas mamma var förbi så jag fick åka med henne. Sköönt!

Sitter hemma i lägenheten just nu, ska snart möta Mathias på stan för att handla lite, sen blir det mat och SOVA. Ska aldrig mer gnälla på Matte när han behöver sova på eftermiddagen..

Imorrn jobbar jag kväll, sen är inskolningen klar. Börjar jobba riktigt efter midsommar. Gissa lyckan när jag såg schemat? Jag jobbar EN helg på tio veckor. UNDERBART! Särskilt eftersom Mathias knappt har tagit ut nån semester och helgerna blir när man kan umgås..


Just ja. Virre på Folksam ringde. Jag ska dit på intervju på fredag istället för nästa vecka. Pirrigt!

Av Emmelie Nilsson - 10 juni 2008 13:19

Hur vet man egentligen vart folk står?

Ord och handligar verkar tydligen inte räcka när folk kan ljuga och låtsas väldigt trovärdigt...

Ska jag tro på det du säger till mig eller det du säger till dina närmsta vänner? För du vet, folk pratar. Folk pratar med mig.


Aja skit samma. Jag är nytatuerad, börjar nya jobbet imorgon, ska på intervju på Folksam på fredag och har hela sommaren framför mig.. Dock är jag fattigare än nånsin,but I'll get through som man så fint säger.

Den dagen jag har fast jobb blir det till att flytta, det är en sak som är säker. Jag hatar min lägenhet mer än jag hatar att vara uttråkad och leva i slentrian.


If you love me got to know for sure
Cos it takes something more this time
than sweet sweet lies
before i open up my arms and fall

losing all control of every dream inside my soul

Av Emmelie Nilsson - 9 juni 2008 22:01

Ung och blåögd (?) som jag är trodde jag att jag kan bidra med något i skolan. Lärarhögskolan är dock under all kritik och jag tvivlade på att jag någonsin kommer kunna bidra med mer än stoff ur lärarböcker till mina framtida elever. Detta eftersom viktigare frågor än amerikas presidenter och huruvida Polen hade hotat Tyskland innan andra världskriget fick jag väl knappast lära mig. Jag hade valt samhällskunskap och historia som mina ämnen. Samhällskunskap kan vara ett bra ämne om man tillåts snudda vid lite "känsligare" ämnen som en föreläsare så vackert uttryckte det. Dock finns det alldeles för många relger och riktlinjer om vad du får diskutera med dina gymnasieelver.
Kulmen togs när jag fick veta att vi inte ens kommer att snudda vid konflikthantering eftersom "alla individer är olika". Det vet väl jag också! Men bara för att alla är olika måste vi väl kunna få lite kött på benen inför framtida eventuella problem? De små tips vi kanske kunnat få borde ju i alla fall bidra till att som lärare fatta vettiga beslut?
Nej.. individualisering i alla ära, men någon måtta får det allt vara.


Nu lägger jag den här skiten på hyllan, jag kan omöjligt göra någon skillnad som lärare när Sverige och dess skolledning har saboterat både lärarutbildningen och skolan genom att sätta regler, gränser och riktlinjer ingen förstår sig på och som själper mer än hjälper. Och allt bara för att dom KAN och för att på något, outgrundat sätt försöka göra den Svenska skolan unik.


Av Emmelie Nilsson - 8 juni 2008 23:06

Vaknade, åt, gick ner på stan, kollade fotboll, spelade bort pengar på poker (dock inte lika mycket som andra gjorde på fotboll), åt igen och for till Mathias.


Ja just det, jag har tatuerat mig också. Var dyngnervös innan men det visade sig inte göra ont alls. Imorrn blir det nästa, likadan fast black/grey och på andra armen. Har bara bild när den är nygjord och inplastad, men det får gå. Nu ska jag sura över att jag inte blev miljonär på poker. Inte den här gången heller.

Av Emmelie Nilsson - 7 juni 2008 15:51

And yeah yeah yeah I'm a lot to handle
You don't know trouble but I'm a hell of a scandal
Me, I'm a scene I'm a drama queen
I'm the best damn thing that your eyes have ever seen




Jag
Av Emmelie Nilsson - 6 juni 2008 23:44

..Och ni som trodde att Showbiz hade blivit för stora för att underhålla i Kyrkdal hade fel.

Efter en grym bakisdag tog jag bussen till mitt gamla hem för att hälsa på pappa och se Showbiz på älskade Ärstaparken. Gud vad jag njöt av att komma hem till landet. Tog en och två tittar på mitt hus som står där och bara skriker efter att jag ska flytta in.. En dag.

Jaja i vilket fall som helst så var showen hur bra som helst (som om jag trodde nåt annat) och det var kul att träffa en massa barndomskompisar och släktingar.


Kvällens roligaste konversation:

Kille sluddrandes: Vill du hångla?

Jag, mycket nyktert: Nej tack.

Killen: Då vill du inte knulla heller då?

Min pappa: VERKLIGEN INTE.

Av Emmelie Nilsson - 5 juni 2008 15:25

Idag är det varmt. Inte bara lite varmt heller. Det är SJUKT varmt.

Jag, Lena och Robin har kutat omkring på stan hela dagen och i princip runnit bort. När det väl var dags att gå ner och kolla på studenterna ville alla bara vända. Men vi härdade ut och det var det värt när Mia kom upp på scenen och till slut ut till familjen och oss. :)

Är riktigt avundsjuka på studenterna idag. Jag hade mitt livs bästa dag för nästan exakt ett år sedan och jag kommer aldrig glömma den. Det var nästan lika varmt, humöret på topp och alkoholen flödade. Familj och vänner samlade och allt var bara sådär underbart bra. Skönt att man har sina minnen kvar!

Snart ska jag gå och jobba. Ser verkligen inte fram emot att stå i ett gatukök flera timmar i denna värme medans de andra festar och sitter ute i solen. Men men! Vad göra? Kommer komma igång sent ikväll, om jag ens ids komma igång över huvudtaget. Känner jag mig rätt kommer jag ha huvudvärken från helvetet när det här arbetspasset är över..


Måste lägga in en massa bilder så fort jag fått dem.

än en gång:


GRATTIS MARIA!

Av Emmelie Nilsson - 4 juni 2008 15:17

Jag saknar verkligen att blogga men man kan ju inte skriva ett inlägg utan dator och internet..

Snart kommer dock uppdateringar om:

Kaosfesten på Bruket

Tatueringen

Mias bal

Jobbsituation

Grillning med tjejerna


Håll till godo ;)

Ovido - Quiz & Flashcards